[O2] Dziwny świst przy zmianie biegu na wyższy w BKD

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawel240
    Classic
    • 2010
    • 14

witam mam pytanie czy to ze wystepuje szum to lozyska w kolach i jak to sprawdzic i ile to moze kosztowac za pomoc wielkie dzieki
  • borynajosef
    Drive
    • 2009
    • 65

Witam,

Po zmianie biegu na wyższy w 2,0 TDI BKD oraz puszczeniu sprzęgła słychać dziwny świst (wysoki ton) przez ok 1-2 sekundy. Nie wiem czy to normalny objaw bo użytkuję auto dopiero od miesiąca. Może coś jednak nie gra?
    Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
    Octavia 2 BKD 2.0 TDI wersja ELEGANCE

Komentarz

• Quest
      Ambiente
      • 2009
      • 232

podjedź na najbliższego spota w swoim regionie...
      może ktoś Tobie pomoże...
      Ja mam BKD ale nie mam zielonego pojęcia co Ty nawet starasz się opisać...
      Gdzie jest słyszalny ten świst... i co dla Ciebie jest "wysokim tonem"?

Pozdr
      Człowiek wiedzy żyje działając, a nie myśląc o działaniu, ani też myśląc, co pomyśli, kiedy skończy działać.

Komentarz

• psychodad
        Ambiente
        • 2007
        • 117

borynajosef, o ile mnie pamieć nie myli ten temat był już poruszany na forum.Ciężko nazwać ten odgłos po imieniu ale taki dziwny "świst" występuje również u mnie praktycznie od nowości ( 16k na szafie ).W moim przypadku słyszalny na zimnym motorze przy pierwszych zmianach biegu na wyższy.Po paru minutach jazdy jest to już niesłyszalne- co dziwne nie ma na to wpływu temperatura otoczenia.U mojego ojca w O2FL jest to samo więc zlałem temat.
        chip ... chip huraaa !

Komentarz

• borynajosef
          Drive
          • 2009
          • 65

Zamieszczone przez Quest
          podjedź na najbliższego spota w swoim regionie...
          może ktoś Tobie pomoże...
          Ja mam BKD ale nie mam zielonego pojęcia co Ty nawet starasz się opisać...
          Gdzie jest słyszalny ten świst... i co dla Ciebie jest "wysokim tonem"?

Pozdr
          Po zmianie biegu na wyższy - dosłownie chwila - świst. Po zwolnieniu pedału sprzęgła wszystko wraca do normy. Koło dwumasowe było wymieniane w akcji serwisowej 2 lata temu.
          Poprzednio jeździłem benzynowcem i czegoś takiego nie było. Mam wrażenie, że sprzęgło działa "z opóźnieniem".
          Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
          Octavia 2 BKD 2.0 TDI wersja ELEGANCE

Komentarz

Pracuję...